Saopštenja

Proširenje Izvršnog odbora: Dr Roland Schutz pridružuje se PHOENIX grupi kao Chief Information Officer

PHOENIX grupa će proširiti Izvršni odbor da bi uključila novu funkciju odbora "IT i digitalizacija".  Najveća evropska veleprodaja radi na digitalizaciji u oblasti zdravstvene zaštite, sa ciljem da unapredi inovacije i trendove u tom sektoru.

Dr Roland Schutz preuzeće novootvorenu funkciju  direktora za IT i digitalizaciju PHOENIX grupe početkom 2021. „Digitalizacija igra sve značajniju ulogu u našem sektoru. Imenovanjem dr Rolanda Schutza u izvršni odbor PHOENIX grupe , ovoj činjenici pripisujemo neophodnu važnost i podvlačimo našu težnju da igramo aktivnu ulogu u digitalizaciji. Oduševljen sam što imamo stručnjaka sa međunarodnom reputacijom u ovoj oblasti, sa dugogodišnjim iskustvom u jednoj od najvećih nemačkih kompanija, "kaže dr Bernd Scheifele, predsednik nadzornog odbora PHOENIX grupe.

Dr Schutz se pridružuje PHOENIX-u iz Lufthansa Grupe, gde je od 2017. godine odgovoran za IT grupe kao  direktor. Fizičar po struci, dr Schutz obavljao je različite menadžerske uloge u Lufthansa Grupi u poslednjih 15 godina, uključujući i poziciju direktora informacionog poslovanja najvećih poslovnih segmenata Lufthansa Cargo i Lufthansa Passage. Pre toga, dr Schutz je bio na raznim rukovodećim pozicijama u organizacijama za IT usluge u finansijskoj industriji.

"Toplo pozdravljam dr. Rolanda Schutza u timu izvršnog odbora. Njegova sveobuhvatna IT stručnost i svest o važnosti besprekornog korisničkog iskustva pomoći će nam da ubrzamo digitalnu transformaciju Grupe. Zajedno sa ostalim kolegama iz izvršnog odbora i našim zaposlenim, neumorno radimo na zadovoljavanju potreba naših kupaca “, kaže Sven Seidel, izvršni direktor PHOENIX grupe. Imenovanjem dr Schutza na ovu poziciju, izvršni odbor PHOENIX grupe sastojaće se od šest članova.

Preuzimanje fotografija

6 MB
Enlargement of the Executive Board: Dr Roland Schütz joins the PHOENIX group as Chief Information Officer

Dr Roland Schütz will be Chief Information Officer of the PHOENIX group