iberogast

 

bioelectra

 

contractubex

 

pantogar

 

 

 

 

 

 

 

 
Novosti

 

DANI OTVORENIH VRATA

I ove godine, krajem septembra u Phoenix Pharmi na Makišu su održani Dani otvorenih vrata.  Open weekend, Dani otvorenih vrata, ili slično je koncept kojim se poslovni partneri, klijenti ili kupci pozivaju u kompaniju sa ciljem druženja, boljeg upoznavanja i predstavljanja novih poslovnih poduhvata. On nije nov i primenjuje se svuda u svetu i u gotovo svim branšama. U  farmaceutskoj, Phoenix je jedina kompanija u regionu koja koncept sprovodi i unapređuje drugu godinu, sa tendencijom da ga pretvori u tradiciju.

Prošle godine akcenat je stavljen na logistiku i u toku tri dana kupcima smo  predstavili službe prodaje, magacina i ekspedicije ukazujući šta je to što jedan veleprodajni biznis čini unikatnim i liderskim.

Ove godine  zadatak je bio nešto zahtevniji i sa željom da  ostalim partnerima dobavljačima proizvoda i usluga takodje predstavimo naš sistemom.  Takodje su pozvani i kupci koji su bili gosti Phoenix-a i prošle godine, za koje je pripremljen nešto drugačiji program.

Prvi dan,  u petak, pozvni su partneri koji do sada nisu imali priliku da se upoznaju sa kapacitetima Phoenix Pharme. Na početku,  predstaviljena je Phoenix grupa u regionu i kod nas, poslovanje Evropa leka na tržištima Balkana i procesi transformacije logističkih kapaciteta i njihove sadašnje perfomanse.  Potom su gosti prošli “putem porudžbine”  na kojem su im prezentovane aktivnosti referenata nabavke i prodaje, kao i proces koji prođe jedna gajbica od trenutka poručivanja do ekspedicije.

Drugi dan je posvećen partnerima koji su po drugi put na Danima otvorenih vrata i za njih je pripremljen zabavni program koji su činili prezentacija vinarije “Aleksandrović” sa degustacijom, tombola sa maštovitim poklonima i predstava “Ciganski kabare” u izvođenju naše poznate glumice Ljiljane Stjepanović i muzičkog tria.

 

PHOENIX na sajmu
farmaceutske nauke

U Pragu je od 13. do 17. juna meseca održan PharmSciFair - sajam farmaceutske nauke. PHOENIX PHARMA Srbija je za 20 svojih kupaca iz privatnih apoteka iz sva tri regionalna centra organizovala posetu sajmu. Osim obilaska i razgledanja štandova sa više nego zanimljivim programima, naši gosti su imali priliku i da se upoznaju sa kulturno-istorijskim znamenitostima Praga. Iako nije udaljen, većini je ovo bila prva poseta ovog prelepog grada, a lepo vreme i ljubazni domaćini - naše kolege iz prodaje, samo su potvrdili već dobro poznatu činjenicu da putovanje sa PHOENIX-om uvek pruža više od očekivanog.

 

Simpozijum farmaceuta – Kopaonik 2011. godine

Od 9. do 11. juna 2011. godine, na Kopaoniku održan je tradicionalni Simpozijum farmaceuta u organizaciji Farmaceutskog udruženja Srbije.
Tema ovog, 56. Simpozijuma bila je „Terapija oboljenja respiratornih organa“, a skupu je prisustvovalo oko 700 farmaceuta iz cele Srbije. Kao i do sada, komercijalni sektor PHOENIX PHARME je ugostio preko 150 farmaceuta iz privatnih apoteka, apotekarskih ustanova i zdravstvenih
centara.
Pored predavanja koja su održana u Konacima, u foajeu hotela Grand bili su postavljeni štandovi proizvođača. Na jednom od njih marketing tim
Evropa leka je prezentovao proizvode koje zastupa Evropa lek: Contractubex, Iberogast i Polinol, kao i GSK proizvode za koje Evropa lek vrši usluge medicinskog marketinga: Coldrex, Panadol i Alli. Ocena većine učesnika je da je Simpozijum dobro organizovan kao i da je skraćenje vremena trajanja za jedan dan uz izostajanje „svečane“ večere i „zabavnog“ programa doprinelo kvalitetu i opštem utisku o ovom skupu.

 

PHOENIX Pharma donator narodne
kuhinje i udruženja „Nikola Tesla“

U maju mesecu na adresu naše kompanije obratila se narodna kuhinja Leskovac sa molbom za novčanu pomoć kojom bi podmirili potrebe za ishranom socijalno najugroženijih lica. Donacijom sredstava podmirene su potrebe za period od dva meseca.
U junu mesecu Phoenix Pharma Srbija donirala je pelene za odrasle Udruženju „Nikola Tesla“ - Pomoć izbeglicama iz Hrvatske. Sredstva su
donirana za potrebe starijih, socijalno ugroženih lica.

 

PHOENIX Pharma Srbija pokrovitelj projekta

DUNAV, REKA EVROPE

Balkankult fondacija je pokrenula Treći međunarodni konkurs za Ex libris na temu Dunav - put kulture, da bi podržala razvoj kulturnih, umetničkih, komunikacionih, profesionalnih, kao i tehničkih i privrednih veza u Podunavlju. Ex libris ili knjižni listić je štampano umetničko delo malog formata, koje se obično lepi na unutrašnju stranu korica knjige, da bi identifikovalo vlasnika. ‘Ex libris’ je latinska fraza koja znači “iz knjiga tog i tog” i obično je prati ime sopstvenika knjige. Smatra se da je od 1470. godine do danas izrađeno više od 500.000 ekslibrisa.
Projekat izrade ekslibrisa sa temom Dunava ima za cilj međuregionalnu povezanost umetnika i saradnju oko jedne zajedničke inspiracije, širenje saznanja o Podunavlju kao jedinstvenom evropskom regionu i afirmaciju umetnosti u kontekstu procesa boljeg razumevanja između
različitih kultura nastalih u Podunavlju. Phoenix Pharma Srbija je jedan od pokrovitelja projekta koji je podržao veliki broj kompanija iz Nemačke, Mađarske, Austrije i drugih zemalja kojima je Dunav zajednički imenitelj. Dunav, pored svih virova i prepreka ima svoj tok i uvek nezaustavljivo stiže do svog cilja. Simbol je snage i širine, ima onih koji ga obožavanju i onih koji ga vole malo manje. Ali svi mu se dive. Svaka sličnost sa Phoenix-om je namerna.

 

PHOENIX partner „Bebi kluba“

Kroz gradski projekat „Beogradski bebi klub” do kraja godine bebi pakete na poklon dobiće još 5.000 porodica širom Srbije. Do sada
je ove pakete dobilo preko 3.500 novopečenih mama u Beogradu, ali i prve porodilje izvan Beograda kojima je darovano 150 bebi paketa.
Beogradski bebi klub“ je akcija skupštine grada Beograda započeta krajem prošle godine sa ciljem doniranja paketa sa bebi opremom
beogradskim porodilištima i podrške borbi za povećanje nataliteta.
U Skupštini kažu da na ovaj način grad Beograd želi da podrži roditelje da bar na početku smanje troškove i brigu oko nabavke neophodne
opreme za novorođenče. Ova akcija vrlo jedinstvena i veoma humana izazvala je veliko interesovanje kod brojnih kompanija koje su doniranjem
neophodne opreme za prve dane novorođenčeta podržale ovu akciju.
Kao društveno odgovorna kompanija PHOENIX Pharma je od prvog dana dala pun doprinos uspehu „Bebi kluba“ donacijom torbi za prepovijanje i bebi odeće, ali i logističkom podrškom projektu.

Akcija je krenula sa prvim danima ove godine i do sada je darovano je više od 3.500 mališana u Beogradu,
Do kraja godine još oko 5.000 porodilja iz Beograda i 20 najsiromašnijih opština će dobiti bebi pakete.

  

STRUČNI SKUPOVI ZA LEKARE

 U septembru i oktobru mesecu sektor Evropa leka zadužen za saradnju sa dobavljačima bio je pokrovitelj i organizator više stručnih skupova za lekare, od kojih smo izdvojili najzanimljivije

HEPATOLOŠKA SEKCIJA SLD

U restoranu „Devetka“,  17. septembra održana je peta, sada već tradicionalna, Hepatološka sekcija SLD, pod pokroviteljstvom i u organizaciji Evrope leka.  Skupu je prisustvovalo preko 140 gastroenterologa i infektologa iz Srbije, Crne Gore i Makedonije. Na skupu, predavanja su održali najeminentniji stručnjaci iz oblasti hepatologije u našem regionu, gde je reči bilo o najnovijim terapijskim i naučnim dostignućima u Svetu iz ove oblasti. Po završetku stručnog dela, druženje je nastavljeno uz večeru.

PULMOLOŠKA SEKCIJA U VALJEVU

Početkom oktobra, ovom skupu je prisustvovalo oko 250 pulmologa iz čitave Srbije. Sekciju je podržala i Evropa lek koja je bila prisutna sa štandom i svojim predstavnicima. Štand je privukao pažnju velikom broju posetlaca i na njemu su prisutni mogli dobiti najnovije informacije o terapijskom dejstvu Prospana, dobiti uzorak Prospana i Influcida.

SKUP LEKARA U PODGORICI

U prijatnom ambijentu Skadarskog  jezera u organizaciji firme Evropa lek organizovano je stručno predavanje za pedijatre i lekare opšte prakse. Predavači su bili Prof. Dr Branimir Nestorović iz Univerzitetske dečje klinike koji je govorio o kašlju,  kao i Doc.dr Srđan Đuranović iz KCS, koji je govorio o funkcionalnim poremećajima GIT-a, uz osvrt na terapijsko dejstvo Iberogasta.

Po završetku stručnog dela i diskusije, druženje je nastavljeno mini krstarenjem po Skadarskom jezeru.

PREDAVANJE ZA PEDIJATRE U BEOGRADU

U pozorištu na Terazijama, za oko 450 pedijatara sa područja Beograda upriličen je sada već tradicionalni, stručni skup u organizaciji Evrope lek.

Na skupu predavanja su držali Prof.dr Branimir Nestorović iz Univerzitetske dečje klinike, koji je govorio o najnovijim terapijskim mogućnostima fitoterapije u lečenju kašlja, kao i Prof.dr Nedeljko Radlović takođe iz Univerzitetske dečje klinike koji je pričao o funkcionalnim poremećajima GIT-a kod dece uz osvrt na terapijske mogućnosti lečenja Iberogastom.

Po završetku stručnog dela, posetiocima je upriličena pozorišna predstava „Maratonci“.

 

PHOENIX BEOGRAĐANIMA

DRVO ZA BULEVAR 

Sveobuhvatna rekonstrukcija Bulevara Kralja Aleksandra u Beogradu podrazumevala je uklanjanje drvoreda platana, zaštitnog znaka ove ulice.

Gradska uprava je pozvala sve društveno odgovorne kompanije da budu donatori i kupovinom jedne sadnice na poklon Bulevaru daju svoj doprinos novom izgledu jednog od najlepših delova Beograda.

Naša kompanija se odazvala ovom pozivu i darovala114. sadnicu od ukupno 483 platana koliko će biti posađeno. Svako stablo će biti obeleženo pločicom sa imenom donatora, kako bi Beograđani znali ko je pomogao da Bulevar osveži svoje lice.

 

PHOENIX ZA DECU SVRATIŠTA

Kao društveno odgovorna kompanija PHOENIX Pharma se odazvala humanitarnoj akciji koju su pokrenuli kompanija Perihard Inženjering (ovlašćena za preuzimanje kompjuterskog otpada) i B92.

Akcija je organizovana pod nazivom "Jedna kaseta - jedan dečiji osmeh", a prihod je namenjen Svratištu za decu ulice.

Ovaj humani gest je objedinio dva cilja: jačanje svesti o potrebi očuvanja životne sredine i novčanu donaciju Svratištu.

Na beogradskim ulicama živi i radi preko 350 mališana bez roditeljske brige i krova nad glavom što je bio motiv Perihard-a da pozove sve kompanije sa kojima sarađuje da iz svog životnog i radnog prostora prikupe prazne toner kasete.

Svaka kaseta se vrednuje sa 100 dinara, a novac periodično uplaćuje Centru za integraciju mladih, koji brine o Svratištu.

Akcija će trajati četiri meseca, a već u prvom mesecu, Centru je uplaćeno preko 130.000 dinara.

 

ČASOPIS ZDRAVO

 ZDRAVO br. 5

 

 PHOENIX U TRENDU

KOMUNIKACIJA SA GENERACIJOM Y U APOTECI

NASTUP NA SIMPOZIJUMU FARMACEUTA

„Komunikacija sa generacijom Y u apoteci“ je bio naziv jednog od najposećenijih predavanja na 55. Simpozijumu farmaceuta na Kopaoniku od 3 do 6 juna.

Pod pokroviteljstvom PHOENIX Pharme, svi prisutni u Kongresnoj dvorani Konaci 4 juna su bili u prilici da slušaju polučasovno izlaganje predavača Mr. Ph Alana Ramića iz Zagreba, konsultanta za prodaju i menadžment u farmaciji.

Sve generacije farmaceuta na ovom skupu su mogle da saznaju za nove komercijalne pristupe u komunikaciji sa generacijom mlađih i starijih adolescenata, koji spadaju u grupu onih koji veoma retko kupuju lekove i odlaze u apoteku.

Inovativne metode i tehnike koje su izložene u ovom predavanju, tek treba da zažive na tržištu Srbije u narednom periodu.

Uvodno predavanje i pozdravnu reč ispred PHOENIX Pharme je imala Mr Ph Nataša Petrović zamenik generalnog direktora Evropa leka.

Tom prilikom posetioci su upoznati sa kompanijom, njenom istorijom, delovanjem u lokalnim, regionalnim i evropskim okvirima.

Oba predavanja su propraćena sa velikom pažnjom i opšti je utisak da je PHOENIX ove godine imao veoma zapažen nastup na Simpozijumu farmaceuta.

 

SUSRET SA KUPCIMA

PHOENIX U VRNJAČKOJ BANJI 

PHOENIX Pharma nastavlja da se predstavlja svojim saradnicima. Susret sa poslovnim partnerima iz Raškog i Rasinskog okruga je ovaj put organizovan 27. aprila u Vrnjačkoj Banji u hotelu Kralj.

U svojstvu domaćina PHOENIX je svoje goste bliže upoznao sa načinima i procedurama rad kompanije kao i perspektivama za poboljšanje saradnje.

Sada već tradicionalno druženje je nastavljeno u restoranu hotela.

SAVREMENI TRENDOVI U ODNOSU APOTEKA - PACIJENT

PROGRAM I KARTICA LOJALNOSTI

PREDAVANJE U HOTELU IN

PHOENIX Pharma je u saradnji sa apotekarskom ustanovom Kraljevo, bila pokrovitelj stručnog predavanja konsultantske kuće Episcentar iz Ljubljane.

Predavanje pod nazivom „ Program i kartica lojalnosti Lekarna Ljubljana – Implementacija i rezultati“, održano je u Beogradskom hotelu IN 25. marta.

Prisutni su bili i rukovodioci apotekarskih ustanova iz cele Srbije.

Predavanje je organizovano sa ciljem da se prenošenjem  iskustava apoteka iz zemalja u regionu sagledaju rezultati uvođenja kartice lojalnosti kao sredstva povećanja komercijalne prodaje u apoteci.

Zainteresovanost prisutnih za ovu tematiku  se najbolje mogla primetiti u velikom broju postavljenih pitanja gostima iz Slovenije posle održanog predavanja.

Uočene su sličnosti i razlike između dva tržišta i istaknuta je potreba za boljom saradnjom između apotekarskih ustanova u Srbiji kao i veća podrška lokalnih samouprava na realizaciji sličnih projekata.

 

 

SEMINAR O PRODAJI U APOTEKAMA

APOTEKARI U SLOVENIJI

Trodnevni seminar u organizaciji PHOENIX Pharme pod nazivom „ Unapređenje prodaje u apotekama“ , organizovan je za predstavnike privatnih apoteka.

U Slovenačkom mestu Čatež od 04. do 07. marta učesnici su imali priliku da se upoznaju sa novim trendovima u poslovanju apoteke.

U saradnji sa proizvođačem lekova „Sandoz“ organizovana je i poseta fabrike u Ljubljani .

Po završetku radnog dela za sve goste je upriličeno turističko razgledanje grada, kao i spa popodne u hotelu Toplice.

 

 

 NOVI PHOENIX SAJT

Novi sajt PHOENIX Pharme na web adresi www.phoenixpharma.rs  zaživeo je 1.marta.

Sajt je urađen po svim standardima PHOENIX grupe i ima za cilj da zainteresovanu javnost kvalitetno i pravovremeno informiše o svim relevantnim događajima u kompaniji.

Sadašnji i budući partneri sada imaju mogućnost da se, zahvaljujući informacijama dostupnim na ovom sajtu, bliže upoznaju sa  strukturom i načinom rada PHOENIX Pharme kao i da nam se obrate sa predlozima i sugestijama.

 

 

 

 PHOENIX U NIŠU

PHOENIX Pharma je priredila prezentaciju svojih poslovnih mogućnosti za privatne apoteke iz Niša.

Teme predstavljanja su bile poslovanje kompanije u Srbiji i Evropi, istorijat kompanije, organizaciona struktura, poslovni rezultati, struktura prodaje i nabavke, mogućnosti kvalitetne distribucije, asortiman lekova i OTC-a , kao i dodatne usluge za apoteke.

Prezentacija je prikazana u Niškom hotelu Tami Residence , 25. februara , a neobavezno druženje je nastavljeno u prijatnom ambijentu restorana gde je PHOENIX bio domaćin ručka za svoje partnere.

U neformalnoj atmosferi razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima unapređenja poslovanja u budućnosti.

Druženje je nastavljeno do večernjih časova a i gosti i domaćini su izrazili zadovoljstvo što su prisustvovali ovom događaju.

 

 

 
Serbian (Latin)English (United Kingdom)

We deliver health

politika