• PHOENIX PHARMA
  PHOENIX PHARMA

    Više od 10.000 artikala u assortimanu

 • Logistika
  Logistika

     Prema načelima dobre distributive prakse

 • Telemarketing
  Telemarketing

     Nabavite proizvode po dodatno povoljnim uslovima Pozovite 7157 840

 • BETTY
  BETTY

    Dinamičan program razvoja dobre apotekarske prakse

 • Phabis
  Phabis

    Inovativna softverska podrška poslovanju apoteke

Od osnivanja grupacije PHOENIX pre više od 20 godina, kompanija se razvijala vrlo dinamično, prelazeći mnoge nacionalne granice. I u budućnosti nam je cilj uspešan rast širom Evrope. Pritom smo sebi odredili jasnu viziju da budemo najbolje integrisani ponuđač zdravstvenih usluga ‒ gde god to bilo. Nova izjava o misiji nam služi kao najbitnija smernica u svakodnevnom radu.

Uz podršku rukovodstva i s učešćem svih zaposlenih, s ovom izjavom o misiji sada želimo povezati prošlost s budućnošću. Povodom toga, naše dugoročne vrednosti po prvi put objedinjujemo u izjavi o misiji celokupne grupacije PHOENIX group. Istovremeno smo sebi zacrtali zajednički i obavezujući plan za budućnost, kako bi grupacija PHOENIX nastavila da se dinamično i uspešno razvija u pravom smeru.

Za naše klijente i poslovne partnere ova izjava o misiji služi kao važan znak koji će im pokazati da smo kompanija koja je usmerena ka budućnosti, koja ima jasnu viziju i koja im nudi primamljiv portfelj usluga duž celog farmaceutskog lanca vrednosti.  

Za opšte razumevanje ove izjave o misiji, u nastavku vam želimo podrobnije izložiti šta podrazumevamo pod pojmovima koji se nalaze u izjavi o misiji grupacije PHOENIX:

 

vizija

 

Naša poslovna filozofija
Kao porodična kompanija obavezali smo se svojim akcionarima na njeno trajno očuvanje kao i dugoročno povećanje njene vrednosti. Posvećeni smo održivom rastu koji postižemo kontinuiranim razvojem. Osnov našeg uspeha su naši zaposleni. Njihovim ciljanim usavršavanjem u svim područjima ne podstičemo samo pojedince, već istovremeno osiguravamo uspešan razvoj cele grupacije. To nam omogućava da zadatke koji zahtevaju odgovornost lako rešavamo kako danas, tako i u budućnosti.

 

Naša vizija  
Naša vizija je 
da pružimo jedinstvenu i sveobuhvatnu zdravstvenu uslugu, pravovremeno i na svakom mestu. Za nas to znači da, duž celog farmaceutskog lanca vrednosti, svakoj grupi klijenata možemo da ponudimo za njih najpogodnije usluge i proizvode. Naš širok dijapazon usluga podjednako može biti koristan proizvođačima u farmaceutskoj industriji, apotekama, lekarima, bolnicama, zdravstvenim osiguranjima i pacijentima. To postižemo svojom posvećenošću sinergiji naših aktivnosti u oblastima veleprodaje, maloprodaje i farmaceutskih usluga. Na taj način smo savršena karika između proizvođača u farmaceutskoj industriji i pacijenta. Zajedno sa svojim zaposlenima oblikujemo svoju budućnost i nastavljamo da sledimo održivo i kvalitetno upravljanje kompanijom ka dugoročnom uspehu.

 

Naša misija
Naša misija je očuvanje zdravlja ljudi. Kao vodeći evropski distributer u farmaceutskoj industriji, zajedno s veleprodajom, maloprodajom i farmaceutskim uslugama staramo se da farmaceutski proizvodi budu u pravo vreme i na pravom mestu u 25 zemalja u kojima poslujemo. Time svakodnevno dajemo važan doprinos sveobuhvatnom i sigurnom snabdevanju zdravstvenim proizvodima u Evropi: to obuhvata logistiku u zdravstvu za proizvođače širom Evrope, podršku apotekama kroz različite usluge i pouzdanu logistiku, stručno savetovanje u našim apotekama kao i ukupnu optimizaciju snabdevanja pacijenata. Među našim klijentima je skoro 100.000 apoteka, milioni pacijenata i potrošača kao i brojne kompanije u farmaceutskoj industriji.

 

Naša strategija
Svoj rad usmeravamo prema potrebama klijenata. Uspešni klijenti doprinose i našem uspehu. Vrhunska usluga je ključ našeg napretka. S jedne strane, to znači da u svom svakodnevnom radu težimo ka najvišem mogućem kvalitetu, a da s druge strane vodimo računa o troškovima. Kao odgovorna kompanija rukovodimo se načelima društvene odgovornosti i očuvanja životne sredine.

 

Naša poslovna kultura
Think together global – act local! Primena uspešnih iskustava i poslovnih rešenja u svim našim kompanijama je ono što nas vodi napred. Suštinska prednost nad konkurencijom je konstruktivna saradnja koja prevazilazi granice zemalja i naroda. Širom Evrope svakodnevno učimo jedni od drugih tako što kontinuirano razmenjujemo iskustva najbolje poslovne prakse i podstičemo razmišljanje koje seže van okvira polja delovanja. Istovremeno nas odlikuje velika blizina tržištu. To nam omogućava da fleksibilno i brzo odgovorimo na posebne lokalne zahteve.

 

Naše vrednosti
Naše delovanje je uvek zasnovano na vrednostima koje važe u svim našim kompanijama. One su temelj za svakodnevno ispunjavanje naše misije „We deliver health across Europe“.

 

Pouzdanost
Činimo ono što kažemo. Pružamo usluge najvišeg mogućeg kvaliteta i pouzdanosti. Podstičemo individualne veštine, potencijale i motivaciju, koje poseduju naši zaposleni, kako bismo nastavili s unapređenjem usluga za svoje klijente. Konstruktivna saradnja koja seže van nacionalnih granica i primena uspešnih koncepata je ono što nam daje odlučujuću prednost nad konkurencijom. Širom Evrope smo pouzdan partner u svim temama i oblastima vezanim za zdravlje i dobrobit ljudi. Za nas je od velike važnosti partnerska i otvorena međusobna saradnja kako s klijentima tako i s dobavljačima. Odlikuju nas stalni razvoj i doslednost u sprovođenju novih ideja, a zahvaljujući svojoj stabilnoj poslovnoj strukturi konstantno unapređujemo svoju strategiju poslovanja.

 

Proaktivnost
Akcija, a ne reakcija: zalažemo se za jasne i napredne ciljeve, brze odluke usmerene ka rezultatima, kao i za strukturiranu saradnju. Upoznati smo s farmaceutskim tržištima Evrope i njihovim izazovima. Kroz stalnu međusobnu razmenu koju ostvarujemo jedni s drugima, ali i sa svojim klijentima i poslovnim partnerima, imamo odličan uvid u tržišta. To nam omogućava da utvrdimo odgovarajuća očekivanja i fleksibilno reagujemo na promene. Svojim klijentima pružamo odgovarajuću podršku u svakom trenutku.

 

S poštovanjem
Zdravlje je bogatstvo! Svesnost o tome određuje naše delovanje. Uz poštovanje svih zakonskih standarda angažovani smo na održivom razvoju naše organizacije. Naša strategija uspešnosti je da efektivnom upotrebom resursa dosegnemo najveću moguću rentabilnost. Etički ispravan i adekvatan način ponašanja prema poslovnim partnerima, konkurenciji i našim zaposlenima je za nas u svakom trenutku primarni zadatak.

Nadamo se da će vas izjava o misiji kompanije podstaći u vašem svakodnevnom radu i radujemo se što ćemo uz vašu pomoć izjavu o misiji grupacije PHOENIX group nadahnuti životom.